onsdag 26 september 2012

Hösten är här

Nu blommar mina silverax, hösten är här på riktigt!


Nu har min växtloppis gått i ide, och det är det dags att höststäda i trädgården och invänta lite fina höstdagar. Jag har gott om ull att både tvätta och karda, så sysslolös behöver jag inte bli även om trädgårdsarbetet nu tar en paus. Några som inte slutat att arbeta är de bin som flitigt besöker mina silverax. Det sprids en helt underbar doft från axen, skulle tro att det är den som lockar alla bin till blommorna.


Silverax

Silverax med bin

Höstanemon


Tomatskörd


I år har jag fått otroligt mycket med tomater, jag har kokat både soppa och chutney så frysen är helt full. Jag tror vi kan äta tomatsoppa en gång i veckan ända fram till jul...

Gula hängtomater

TomaterUllpyssel


Jag har börjat med lite ullarbeten redan nu. Jag har spunnit lite gotlandsull, tovat sittunderlägg som mammas kusin Mona har fått, jag har stickat två sjalar (sjalarna har inte fastnat på bild ännu). Jag ska fota sjalarna när vädret tillåter, tycker att de gör sig bättre utomhus.


Tovade sittunderlägg 

Sjalar


Mössfabrik


Min lilla "mössfabrik" ska börja sin produktion igen, jag får alltid lust att virka mössor på hösten, det känns inte rätt att sitta på sommaren och virka mössor. Det brukar nog bli så där en 30 stycken innan lusten avtar. Jag försöker att göra alla olika och om du är sugen på en egen kan du mejla mig blomsterkorgen@live.se.

Mössa design blomsterkorgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar