söndag 28 juli 2013

Vackrast nu

Jag gillar Hortensia! Jag hann få till några bilder innan regnet föll och med regnet även Hortensians vackra blommor. Med lite tur reser de sig när de torkar då de nu är som finast. Dessa bilder är tagna vid kyrkan i Torsby i helgen på vår tur dit. Vi hälsade på hos min morfar och gick tillsammans för att besöka mormors grav.
Hem kommen från Värmland fann jag dessa fina stockrosor, vintern har tagit de flesta av mina stockrosor men ett fåtal finns kvar och de ska få stå kvar i vinter så de frösår sig så jag får nya fina exemplar. Jag tycker att det är enklast att föröka stockrosor så, när plantorna är små går det enkelt att flytta dem till önskad plats. Tänk bara på att de blir stora, jätte stora.


Perenn stockrosEn annan växt som gärna frösår sig om den får stå kvar under vintern är kardvädd, även den en präktigt stor växt den dock till skillnad från stockrosen bara tvåårig. 

Kardvädd

Det regnar här hos oss idag hoppas det kommer en rejäl skvätt, det behövs

/Helena


2 kommentarer:

  1. Drömmer om höga stockrosor...Här är kardvädden ett jobbigt ogräs och stockrosorna svårflörtade, tänk så olika det kan vara. :)

    SvaraRadera
  2. Om du vill skickar jag gärna några frön från mina perenna stockrosor till dig. Skicka adressuppgifter till blomsterkorgen@live.se så kommer brevet inom några dagar.

    SvaraRadera